I dag er ein trist dag!

I dag las eg at Stortinget har sagt JA til fosterreduksjon. Noko som byr meg heilt i mot! Eg er trist, sint og fryktelig skuffa!

Lat meg aller først presisere at eg er FOR sjølvbestemt abort! Når ei kvinne blir gravid, og av ulike grunnar ikkje kan bere fram barnet så er det heilt opp til den enkelte kvinne å avgjere dette sjølv, innanfor gitte rammer.

Vi kvinner har eit val. Nokre av oss vel på førehand at vi vil bli gravide, andre må ta valet når vi sit med ein positiv gravititets-test i handa. Vi gjer eit val om vi vil ha eit barn eller ikkje. Det vi ikkje får velje er om det blir gut eller jente, dette er heilt tilfeldig, og vi kan heller ikkje angre på å få barnet på grunnlag av kjønn (HELDIGVIS), dette er også lovbestemt.  Men det som strid midt i mot er at vi no kan velje kor mange vi vil ha etter dei er unnfanga!?

Har du valgt å få barn så tar du det du får; om det er gut eller jente, ein eller to!!

http__distilleryimage8.s3.amazonaws.com_75547eb23d4c11e3a99f22000ab5bc02_8

Eg må også presisere at det for nokre uheldige kvinner kan vere slik at det er medisinske årsaker til at ein må fjerne eit barn, enten det er for eit av barna si helse, eller mor si helse. Dette fell utanfor den sjølvbestemte selektive bortvelging av friske fleirlingar.

Du får ikkje utan medisinsk grunn velje å amputere ein frisk fot, fordi du heller vil ha ein enn to. Kvifor skal du då abortere eit friskt barn fordi du berre vil ha ein og ikkje to?

Det er også ein fare for at ein mister det andre barnet ved ein forsterreduksjon.

Ved fosterreduksjon av tvillinger vil det ved 15-20 prosent av tilfellene føre til at en mister begge fostrene, sier seksjonsoverlege Torbjørn Eggebø ved Nasjonalt senter for fostermedisin.”

Prosedyren utføres ved at det injiseres kalium inn i hjertet til det fosteret som skal aborteres. Eggebø forteller at i praksis velger legen det fosteret som ligger enklest til for injisering i hjertet.
(
https://www.dagensmedisin.no/artikler/2016/02/18/frykter-konsekvensene-av-fosterreduksjon/)

Kvifor skal ein risikere livet til det barnet som ligg att for å kunne ende opp med ingen?
http__distilleryimage1.s3.amazonaws.com_833da70426e211e385f622000ab5bce4_7
Kven av desse to hadde du valgt bort?

Om økonomi er årsaken så bør ein sjå til heilt andre innstansar enn helsetenesta. Det burde kanskje stortinget arbeide meir med! Rettar for fleiringforeldre, økonomisk og tilbud om hjelp i heimen!?

Eg er tvillingmamma sjølv, og det er heilt klart kvifor eg brenn for dette! Eg kan ikkje sjå føre meg den eine utan den andre! Dei er skapt saman og født saman. Dei har eit heilt unikt band mellom seg, ikkje likt noko anna syskjen-forhold.

IMG_4322---@

Det er klart det er travelt å ha tvillingar, men det er travelt å ha barn uansett! Og fordelane med å få tvillingar er så verdt det!

Svangerskapet skal heller ikkje seiast å vere nokon dans på roser, men dette skil seg like mykje frå kvinne til kvinne enten ein berer ein eller to.

http__distilleryimage0.s3.amazonaws.com_fb4154b6a84911e299a722000a9d0ee0_7

Eg har sagt det før og seier det igjen; Om vi skulle ha fleire, og eg kunne velje så hadde eg lett valgt å få eit tvillingpar til!

IMG_6429---bw

Det å få tvillingar er ei lukke! Ein premie i eit lotteri som berre få får, og eg føler meg så vanvittig heldig!

Eg har med handa på hjartet ALDRI! tenkt tanken at eg skulle ønske eg hadde fått berre ein! Eg prisar meg lukkeleg for at eg fekk denne duoen!
IMG_4262-

Sidan desse to blei skapt saman og født saman, delar dei eit band ingen kan beskrive! Og alle som har, og er tvillingar veit kva eg snakkar om.
IMG_4343---de

INGEN MEG UTAN DEG

Eg håpar med dette, at om nokon der ute skulle vere innom tanken om fosterreduksjon. Så ver så snill å tenk deg om! Du har fått ein sjanse til å få noko heilt spesielt, til å få oppleve noko heilt spesielt! Du anar ikkje kva du vil gå glipp av om du veljer bort ein.

This entry was posted in Blogg.

One comment

  1. Siv says:

    Takk for dette innlegget ❤️ Jeg er selv tvillingmor til et par på 1 år og jeg kunne ikke vært mer enig! Retten til selvbestemt abort er retten til å velge å bli mor eller ikke. Ikke hvor mange du får. Det er trist at vi som samfunn åpner opp for dette. I mine øyne er det første steg mot sorteringssamfunnet.

    Herlige tvillinger, forresten! ❤️ Jeg har også gutt/jente kombo 😃

Leave a Reply