Smokkeslutt

Då har vi plutselig slutta med smokk, vi forsøker vertfall. Det er ikkje meir enn nokre timar sidan det plutselig skulle skje. Så eg kan ikkje seie vi har slutta heilt enno. Men det er vertfall på høg tid at vi tek denne kampen!

Ungane har ikkje verka klare for det, og vi har ikkje hatt overskudd til å vere konsekvente og ta kampen med så mykje motvilje.

Vi har jo lenge forsøkt både å trappe ned og å slutte. Men det sklir ut kvar gong, vertfall med nedtrappinga. Dei finn jo smokkar over alt, og har ein une funne ein smokk, så skal den andre også ha en. Og når du då skal nappe ut den som er funne så er jo dramaet i gang.

Og så har dei vore sjuke, og trengt ekstra kos og trøst, så då blei det plutselig heile dagen igjen. Men no er planen at vi skal bli ferdig med smokk. Ein gong for alle.

Etter at ei venninne i barnehagen fortalde at ho hadde klipt smokkane sine heime. Så fekk plutselig Sofie trua på det i ettermiddag. Og sidan desse to sjeldan gjer ting åleine, så var ikkje Eirik treig med å bli med på tanken. Sjølv om han 3 minutter før hadde tviholdt på tre smokkar medan han låg i sofaen og storkosa seg og han slappa av.

Før vi fekk sukk for oss kom Sofie med både saks og smokk, og så var morroa i gang. Ein etter ein klipte dei på tur. Med kyndig rettleiing frå storesyster Matilde.

DSC_0652

DSC_0653DSC_0654DSC_0655

Det var nokre spørsmål etter dei ved leggetid, men dei skjønte at dei sjølv hadde klipt dei av. Det tok nok litt meir tid med legging i dag enn elles, men heilt overkomelig. Verste tida blir nok i morgon etter barnehagen. Men vi får halde ut kampen.

Eg har plukka vekk alle smokkane eg har funne no i kveld, og lagt dei høgt oppe i eit skap. Sånn i tilfelle det blir fullstendig krise!!
Men du skal vere sikker på at det kjem nok til å dukke opp ein godt gøymt smokk i ny og ne.

Premie har eg lova dei når dei har vore utan smokken i ei veke utan problemer Smilefjes

This entry was posted in Blogg.

Leave a Reply